In elke fase van uw leven

Ik verlaat het ouderlijk huis

Binnen een paar maanden word ik 25 jaar. Nu ik een vaste job heb gevonden, is het tijd voor mijn eigen plekje. Dus sta ik voor een moeilijke beslissing. Ga ik een gezellig appartement huren of ga ik onmiddellijk iets kopen? Ik heb wel 100 vragen, daarom twijfel ik om verdere stappen te zetten. Na een gesprek met mijn makelaar vond ik de ideale oplossing. Een hypothecair krediet op mijn maat. Mijn Wilink-expert herinnerde mij eraan om zeker mijn brandverzekering niet te vergeten. Hij raadde mij ook een schuldsaldoverzekering aan. Deze verzekering betaalt volledig of gedeeltelijk het geleende kapitaal terug als er met mij iets zou overkomen. 

Ik verzeker mijn eerste wagen

Om mij te verplaatsen naar mijn werk heb ik een wagen nodig. Ik wil niet langer afhankelijk zijn van mijn ouders. Maar bij een autolening stel ik me toch enkele vragen. Kun je een autolening afsluiten als je carrière pas is gestart? En is een autolening voor een beginner dan niet heel duur? Ik besluit voor minimale garanties te kiezen. Maar mijn makelaar Wilink zegt mij dat ik het belang van juridische bescherming, bestuurdersgarantie, pechhulp of voertuigbescherming niet mag verwaarlozen. En wat gebeurt er met mijn nieuwe wagen als ik een ongeluk heb en ik geen omniumverzekering nam?

Ik verwacht een eerste kindje

Samen met mijn echtgenoot ben ik van plan om ons gezin uit te breiden. Welke stappen moet ik nemen om mijn gezin beter te beschermen? Bestaan er oplossingen voor ouders en hun jonge kinderen? Na een gesprek met mijn makelaar Wilink ben ik volledig gerustgesteld. Mijn familiale verzekering beschermt heel mijn gezin. Zelfs onze hond Cookie profiteert er van. Ideaal om onze toekomst te garanderen want ik bescherm mijn gezin tegen privé-ongevallen en kies ook voor een hospitalisatieverzekering. Ideaal om onze toekomst te verzekeren! 

Ik spaar voor mijn pensioen

Ik ben net 27 jaar geworden en ik geniet met volle teugen van het leven. Geen uitdaging ga ik uit de weg! Toch maak ik mij zorgen over het leven na mijn carrière. Door alle berichtgeving in de media, vraag ik me af of ik later wel een pensioen kan krijgen. Natuurlijk ga ik nog altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Maar ik richt me nu meer op mijn toekomst en kies liever voor zekerheid. Ik maak een afspraak met mijn makelaar Wilink die me snel geruststelt: er zijn voldoende oplossingen. Daarom begin ik met pensioensparen en langetermijnsparen. Mijn toekomst is verzekerd!

Ik beoefen veilig mijn hobby

Ik ben zeer gepassioneerd door tweewielers! Onlangs schreef ik mij in bij een Mountainbike club. Daarom had ik na lang twijfelen besloten om de mountainbike van mijn dromen te kopen. Het kostte mij meer dan 1000 euro. Maar wat gebeurt er als mijn nieuwe fiets wordt gestolen? Mijn Makelaar Wilink bracht raad. Want na een goed gesprek raadde ze mij een fiets-omnium aan. Het dekt de diefstal van de fiets, maar ook de schade! Ik maak gebruik van de afspraak om mijn nieuwe fiets te verzekeren en een persoonlijke ongevallenverzekering af te sluiten: het verzekert me tegen de ongevallen die verband houden met de sport. De perfecte oplossing voor als er mij in de toekomst iets overkomt. 

Ik breid mijn woning uit

Mijn vrouw en ik kochten een aantal jaar geleden het huis van onze dromen. Het huis is ideaal gelegen, perfect georiënteerd en helemaal ingericht naar onze smaak. Helaas ... is het huis te klein. Dus in plaats van te verhuizen, hebben we besloten om het huis te vergroten. We hebben al wat gespaard, maar niet genoeg om de volledige verbouwing te betalen. Hoe kunnen we ons project financieren? Een gesprek met onze makelaar Wilink stelde ons gerust. We kunnen de uitbreidingswerken uitvoeren dankzij de wederopname van onze hypothecaire lening. De andere optie was een lening op afbetaling, maar dan zou de rente veel hoger zijn geweest.

Welke beleggingsformule past bij u?

We zijn ouders van drie kinderen en we hebben een klein bedrag om te investeren. Maar hoe krijgen we een goed rendement uit ons spaargeld? Welke formules bestaan er? We storten maandelijks het maximum bedrag op onze pensioenspaarrekening, dus hoeven we geen extra inspanningen te leveren. Onze makelaar biedt ons dan twee opties: dankzij de Tak 21-levensverzekering kunnen we het spaargeld veilig opbouwen. Als ons beleggersprofiel dit toelaat, kunnen we ook investeren in een Tak 23-oplossing. Het rendement van de verzekering is afhankelijk van de resultaten van een of meer onderliggende fondsen.

Ik koop in het buitenland of investeer in vastgoed

Mijn echtgenoot en mezelf werken al een tijdje. We willen ons geld investeren in vastgoed, dus hebben we besloten om te investeren in een tweede woning! Want we willen genieten van zon, zee en strand aan onze mooie villa. Maar wat moeten we concreet doen? Kunnen we wel een nieuwe lening krijgen? Aan de Belgische kust of in het buitenland? Mijn makelaar Wilink legt uit dat we onze groepsverzekering hiervoor kunnen gebruiken! Overigens herinnert hij me om ook de inhoud van de woning te beschermen tegen diefstal met een brandverzekering.

Ik neem een levensverzekering

Christophe heeft een commerciële functie bij een groot bedrijf. Voor zijn werk zit hij vaak op de baan. Gelukkig heeft hij nog nooit een ongeluk gehad, maar een ongeluk is snel gebeurd. Hij zou er zeker van willen zijn dat, in het geval van een zwaar ongeluk, zijn familie normaal kan blijven leven. Christophe vraagt ​​zich dus af hoe hij zijn gezin moet beschermen. Na een goed gesprek met zijn makelaar Wilink, vindt hij de ideale oplossing. Een levens-en ziekteverzekering passen perfect in dit scenario. Deze oplossingen zijn flexibel genoeg om de evolutie van zijn inkomsten te volgen. Zijn makelaar vertelt hem ook dat de persoonlijke ongevallenverzekering hem en zijn gezin een aanvullende dekking biedt voor dagelijkse ongelukken gevolgd door een handicap.

Financiële optimalisatie: vanaf vandaag denk ik aan morgen

Mijn vrouw en ik hebben wat geld opzij gelegd. Dit bedrag moet dienen als een ruggensteun en een zekere financiële rust creëren. Voor ons, maar ook voor onze twee kinderen. Maar we voelen ons wat verloren, want er zijn zo veel oplossingen. Wie kan ons helpen onze financiën te optimaliseren door rekening te houden met onze financiële situatie? Onze makelaar Wilink begrijpt onze behoefte: we willen een visie op maat en betrouwbaar advies. Dit is wat hij 'financial guiding' noemt. Begeleiding tijdens de verschillende stadia van ons leven zal ons financiële rust geven. 

Ik renoveer mijn woning

Anne en Luc, beide vijftigplussers, besloten om de stap te zetten en hun woning te renoveren. Anne droomt al lang van een luxe badkamer met een jacuzzi. Luc zou dan weer de inrichting van de tuin onderhanden willen nemen. Maar hoe? Hun makelaar Wilink legt hen uit dat ze een lening op afbetaling (LOA) kunnen afsluiten. Maar bij een LOA mag het bedrag echter niet te hoog zijn. Anne twijfelt dus om ook een ​​sauna te installeren in haar droombadkamer. Hun makelaar Wilink informeert hen dat ze dankzij een wederopname van hun bestaande hypothecaire krediet hun plannen kunnen uitvoeren. Deze oplossing stelt hen in staat de duur van het krediet te verlengen door slechts een kleine maandelijkse bijdrage te betalen. Ook de dekking van de brandverzekering moet worden herzien, zodat ook de nieuwe indeling van het huis en van de tuin worden gedekt.

Ik koop een tweede huis

Valerie en Laurens zijn een paar gelukkig vijftigplussers. Als senior managers, hebben ze een rijkelijk gevulde professionele carrière maar .... Vandaag willen ze vooral plezier hebben en zijn ze van plan een villa te kopen in het buitenland. Genieten van het leven, aan zee met hun kinderen en stiefkinderen en na hun pensioen hun leven onder de zon doorbrengen. Maar hoe kunnen ze een tweede verblijf kopen? Op welke landen moeten ze zich voornamelijk richten? Valerie en Laurens hebben ondertussen een afspraak gemaakt met hun makelaar Wilink en daar kregen ze te horen dat ze een lening op vaste termijn kunnen afsluiten. Hun makelaar Wilink legt ook uit dat ze ook de hun groepsverzekering van hun werkgever kunnen aanspreken!

Ik bereid mijn pensioen voor

Nog tien jaar werken en dan kunnen mijn echtgenoot en ikzelf genieten van ons welverdiend pensioen. We kunnen niet wachten tot we kunnen reizen, tijd vrijmaken voor onze hobby's, onze kleinkinderen verwennen... Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat onze spaarcentjes ons volgen tot aan ons pensioen? Tijdens ons gesprek legt mijn makelaar Wilink ons uit hoe ze ons kunnen helpen. Door een overzicht te creëren van onze huidige financiële situatie en ze voor ons een op maat gemaakt actieplan voor de korte, middellange en lange termijn kunnen ontwikkelen. Dit is wat hij 'Advice' noemt. Een ideale oplossing waardoor we onze dromen kunnen laten uitkomen!

Hoe bereid ik mijn successie voor?

Na een huwelijk van 20 jaar met Pascal, heeft Kim vandaag een nieuw leven samen met Philippe. Ze hebben ze een prachtige samengesteld gezin en alles loopt van een leien dakje. Maar wat zal er gebeuren als Kim plots sterft? Kim kent de mogelijke problemen van successie binnen samengestelde gezinnen en maakt zich daarom zorgen. Ze wil de eindeloze familiediscussies en ruzies vermijden. Wanneer haar makelaar Wilink haar een ​​op maat gemaakte begeleiding aanbiedt via financiële guiding, is Kim opgetogen. Een goed geplande opvolging stelt haar in staat de gemoedsrust te vinden waarnaar ze op zoek was.

Op brugpensioen, ik kan genieten van mijn vrije tijd

Eric en Isabelle staan voor hun brugpensioen. Het koppel weet dat er wel eens onverwachte dingen hun pad kunnen kruisen en ze willen vermijden dat hun volgende reis naar India om gezondheidsredenen in rook opgaat. Ze zijn fervente avonturiers dus wanneer ze toch op het laatste moment moeten afzeggen willen ze zeker geen geld verliezen...  Wat Eric en Isabelle niet wisten, was dat ze een jaarlijkse annulatieverzekering kunnen afsluiten, onafhankelijk van de luchtvaartmaatschappijen en de touroperators. Dit en veel meer kwamen ze te weten tijdens een gesprek met hun makelaar Wilink. Ze ontdekte ook dat het mogelijk was om een ziekenhuisopname in het buitenland te dekken en repatriëring in geval van extreme noodzaak, evenals een vervroegde terugkeer. We geven een bijvoorbeeld: om de begrafenis bij te wonen van een geliefde wiens dood tijdens hun reis plaatsvindt. Ze zijn dus heel het jaar gedekt tegen een lage kost.

Ik verlaat mijn huis voor een appartement

Sinds het overlijden van haar man, overweegt Monique weg te trekken uit haar huis. Het onderhoud ervan kost haar teveel moeite. Haar wens? In een comfortabel maar kleiner appartement wonen. Ze weet dat ze zo’n appartement zal kunnen kopen als ze haar huis verkoopt, maar Monique weet niet waar ze moet zoeken. Ze weet ook niet hoe ze aan het nodige geld moet geraken indien haar huis niet onmiddellijk verkocht raakt. Na een gesprek met haar Wilink-makelaar weet Monique dat ze nu al een groot aantal nieuwe en beschikbare appartementen kan raadplegen in de Wilink-catalogus. Door een brugkrediet af te sluiten in combinatie met een hypothecair krediet, kan ze het appartement van haar dromen kopen zonder op het geld uit de verkoop van haar huis te moeten wachten. Met de meerwaarde zal ze, indien haar beleggersprofiel het toelaat, zelfs enkele rendabele TAK23-beleggingen kunnen doen en zo haar kleinkinderen plezier kunnen doen.

Ik koop een studio voor mijn kinderen

André is 75 en hij heeft zijn hele leven gewerkt. Vandaag wil hij het allerbeste voor zijn kleinkinderen Theo en Camille. Binnen enkele jaren zullen zij aan hun hogere studies beginnen. André zou graag hebben dat ze een eigen plekje hebben door de aankoop van een studio te financieren. Maar hoe begin je op zijn leeftijd te prospecteren? En hoe moet hij dergelijke transacties financieren. Zijn Wilink-makelaar vertelt hem dat Wilink een uitgebreide catalogus van nieuw vastgoed heeft en dat er oplossingen zijn voor een krediet op vaste termijn of voor de overname van een uitstaand bedrag. Bovendien stelt zijn Wilink-makelaar een sleutel-op-de-deuroplossing voor met het Verhuurderspack: eenmaal de onroerende goederen aangekocht zijn, zal André zich nergens nog zorgen over moeten maken.

Ik bereid mijn pensioen financieel voor

Peter nadert de pensioengerechtigde leeftijd. Net voor zijn welverdiende rust zou hij graag willen weten wat hij zal hebben op de dag van zijn pensioen. Aangezien hij niets aan het toeval wil overlaten, wil Pierre ook graag weten wat hij kan doen met het geld dat hij krijgt. Beleggen? Een onroerend goed kopen? Tegen welke prijs en hoe? Allemaal vragen waarvoor Pierre vandaag een goed ingelichte gesprekspartner zoekt. Tijdens een overleg met zijn Wilink-makelaar verneemt Pierre dat zijn makelaar hem een algemeen overzicht kan bezorgen van zijn pensioenproducten, het uitbetalingstempo en het beschikbare kapitaal. Bovendien kan hij hem eenvoudig wegwijs maken in alle soorten bestaande investeringen. Dit is wat Wilink “Advice” noemt.

Mijn groepsverzekering wordt uitbetaald

Michel is net gepensioneerd. Hij beschikt dan ook over een aardig kapitaaltje dat voortkomt uit de groepsverzekeringen die afgesloten werden tijdens zijn professionele loopbaan. Hij vraagt zich echter af hoe hij dit geld slim kan beleggen. Zijn Wilink-makelaar stelt hem gediversifieerde beleggingen in Tak 23 voor, rekening houdend met zijn risicoprofiel. Michel kiest voor een investering met gemiddeld risico in Tak 23, maar wil ook kiezen voor minder rendabele beleggingen met gegarandeerd kapitaal. Zijn Wilink-makelaar verwijst hem voor een deel van zijn beleggingen naar Tak 21-verzekeringsproducten.

Ik begin mijn eigen bedrijf en bescherm me

Vrijheid heeft geen prijs. Daar is Michaël alvast van overtuigd. Op zijn 35e begint hij als zelfstandige en start hij zijn eigen zaak: een schrijnwerkersbedrijf. Om zich optimaal te beschermen, raadpleegt Michaël zijn Wilink-makelaar. Eerste stap: zijn aansprakelijkheid verzekeren. Michaël sluit een BA uitbating af. Zo is hij beschermd tegen schade veroorzaakt aan anderen of aan een van zijn medewerkers. Zijn makelaar herinnert er hem ook aan dat de brandverzekering een must is om zijn gebouw en de inboedel te beschermen. De verzekeringen bedrijfsschade en commerciële onbruikbaarheid zullen hem beschermen wanneer hij zijn activiteiten voor een bepaalde periode niet kan uitoefenen.

Ik bescherm mezelf als zaakvoerder

Michaël is een dakdekker en timmerman. Als zelfstandig zaakvoerder weet hij dat hij zijn voorzorgen moet nemen op het vlak van gezondheidszorgen, vooral in het geval van een ernstig ongeval. Hij neemt daarom contact op met zijn Wilink-makelaar die hem een hospitalisatieverzekering aanbeveelt die is aangepast aan zijn professionele situatie, evenals een verzekering gewaarborgd inkomen. In geval van een ziekenhuisopname worden al zijn medische kosten gedekt. Bovendien hoeft Michaël zich tijdens zijn revalidatieperiode geen zorgen te maken over zijn inkomen.

Ik werf aan

In nauwelijks enkele jaren tijd is Michaëls bedrijf danig gegroeid. Vandaag kan hij niet langer alle vragen van zijn klanten beantwoorden. Michaël besluit personeel aan te nemen. Maxime, Nathan en Stefano komen hem versterken als werknemers. Maar wat zijn de te volgen stappen bij het aanwerven van personeel? Michaël maakt een afspraak met zijn Wilink-makelaar die hem de mogelijke oplossingen voorstelt. Hij sluit een ongevallenverzekering af, die verplicht is om zijn personeel te dekken. Aangezien zijn teams door heel België reizen, koopt Michaël verschillende bedrijfsvoertuigen aan. Behalve de omniumverzekeringen en de pechverhelping stelt zijn makelaar hem ook de transportverzekering voor: die verzekert het vervoerde materiaal en de goederen. Om zijn personeel aan hem te binden, sluit Michaël een groepslevensverzekering af met een overlijdenswaarborg en een hospitalisatieverzekering.

Advies over mijn zelfstandigenpensioen

Muriel is zelfstandig copywriter. De zaken gaan goed en vandaag zit ze met heel wat vragen over haar pensioen. Hoe kan ze een appeltje voor de dorst opzijleggen? Haar Wilink-makelaar vertelt haar dat ze haar pensioen op verschillende manieren kan plannen. Zo zijn er het pensioensparen, langetermijnsparen en het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ). Sinds de zomer van 2018 kan Muriel ook intekenen op de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ). Haar makelaar bezorgt haar de informatie over de voordelen en de gunstige fiscale gevolgen van elk product.

Advice en audit

Het leven van een zelfstandige is geen makkie! Régis werkt meer dan 8 uur per dag. Nauwgezet als hij is, controleert hij de financiën van zijn bedrijf op de voet. Helaas heeft hij niet de tijd om hetzelfde te doen voor zijn eigen kapitaal. En hij zit met vragen. Moet hij in een Tak 21-levensverzekering investeren? Of in een Tak 23-levensverzekering? Om duidelijkheid te krijgen over zijn situatie, maakt Régis een afspraak met zijn Wilink-makelaar. Die biedt hem een analyse van zijn huidige situatie, rekening houdend met zijn doelstellingen, zijn wensen en zijn dromen. Hij kan rekenen op een echte begeleiding om zowel zijn investeringen als de fiscale gevolgen ervan te optimaliseren, evenals zijn toekomstige successie. Dat is wat Wilink verstaat onder “Advice”.

Wilink: In elke fase van uw leven

U hebt een eigen uniek karakter, net als ons advies en onze oplossingen.