Door het uitzonderlijke moment waardoor we ons dagelijkse leven dienen aan te passen aan de maatregelen rond het coronavirus, hebt u misschien een aantal vragen over onze diensten of de invloed van deze maatregelen op uw beleggingsverzekeringen.

Wij proberen hieronder alvast een antwoord te geven op een aantal veel voorkomende vragen.
Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet en stuur ons uw vraag. Onze kantoren blijven ook tijdens deze periode tot uw dienst staan. 

Tak21 beleggingsverzekering

Wat zijn de kenmerken van een Tak21 Beleggingsverzekering?

In een Tak21 Beleggingsverzekering geniet je van een gegarandeerd rendement, kapitaalsbescherming en een eventuele winstdeelname die afhankelijk is van de winst van de verzekeringsmaatschappij.

Tak21 Beleggingsverzekeringen zijn beschermd door het Garantiefonds. Gaat de verzekeraar failliet, dan betaalt het Garantiefonds je spaargeld terug tot 100.000€ per persoon en per Verzekeringsmaatschappij (voor al je Tak21 contracten samen).

Fiscaliteit :

  • Bij de start betaal je 2% premietaks
  • Je betaalt geen roerende voorheffing bij gehele of gedeeltelijke opnames na 8 jaar

Tak23 beleggingsverzekering

Wat zijn de kenmerken van een Tak23 Beleggingsverzekering?

In een Tak23 Beleggingsverzekering beleg je in één of meerdere beleggingsfondsen in functie van je persoonlijk Beleggersprofiel. Dat kan defensief, gebalanceerd of dynamisch zijn. Het rendement is niet gegarandeerd, want afhankelijk van de prestaties van de fondsen waarin je belegt. Je maakt kans op een potentieel hoger rendement, maar je hebt geen kapitaalsgarantie. Verzekerings-maatschappijen bieden vaak verschillende beleggingsopties aan : gespreid instappen bij de start, dynamische stop loss, beveiliging van de winst, automatisch instappen na stop loss,…

Fiscaliteit :

  • Bij de start betaal je 2% premietaks
  • Bij een Tak23 Beleggingsverzekering betaal je geen roerende voorheffing

Stand van zaken: Beleggingsverzekering Tak21 of Tak23?

Ik wens een stand van zaken van mijn Beleggingsverzekering Tak21 of Tak23?

Neem altijd contact op met uw vaste contactpersoon van Wilink. Hij of zij kan via de platformen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen een stand van zaken opvragen.

Indien u een Beleggingsverzekering hebt lopen bij Private Insurer, Lombard International Assurance, One Life of Cardif Lux dan kan u gebruik maken van hun klantenportaal om rechtstreeks 24/7 uw polis(sen) te consulteren. Beschikt u als klant nog niet over deze toegang, contacteer dan uw vaste contactpersoon van Wilink. Hij helpt u via de maatschappij toegang te krijgen tot hun platform om zo uw polis online te kunnen opvolgen.

Wijzigingen

Ik wens een wijziging aan mijn Beleggingsverzekering Tak21 of Tak23 door te voeren?

Een wijziging is bijvoorbeeld : een opname, een bijstorting, een wijziging van fondsen, …. Neem altijd contact op met uw vaste contactpersoon van Wilink. Hij of zij kan voor u bij de betrokken verzekeringsmaatschappij de nodige documenten opvragen en ze u digitaal bezorgen. Voeg bij uw aanvraag steeds een leesbare kopij recto verso van uw identiteitskaart.

Contactgegevens

Ik vind de contactgegevens van mijn contactpersoon van Wilink niet direct, en ik heb toch een dringende vraag?

Neem contact op met uw regionale kantoor. De contactgegevens van onze kantoren vindt u op onze website of via de link https://www.wilink.be/nl/ons-netwerk