Wilink nieuws

Ontdek hier het laatste Wilink nieuws!

Investeer financiële overschotten flexibel en fiscaal voordelig in tak 6

De zaken gaan goed, en jij hebt intussen een overschot aan liquide middelen kunnen opbouwen. Natuurlijk is het goed om wat geld achter de hand te hebben voor onvoorziene omstandigheden, maar misschien is het nog beter om dat geld te laten renderen. Minder gebruikelijk, maar minstens het overwegen waard, is een flexibele en fiscaal voordelige investering in tak 6.

Bescherm je zaak en je zakenpartners met een Business Partner Cover

Je hebt, samen met je zakenpartners, een succesvolle zaak uit de grond gestampt, en die wil je ook na je overlijden natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Door nu al na te denken over hoe dat moet, kan je niet alleen de continuïteit van je bedrijf verzekeren, maar ook conflicten tussen je partners en je erfgenamen vermijden.  

Bescherm je bedrijf bij ongeval, ziekte of overlijden van een sleutelfiguur

Een ongeval of ziekte kan iedereen overkomen. Dat is niet alleen een mentale klap voor jou en je naasten, maar ook een financiële domper voor je bedrijf. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zo’n inkomensverlies te dekken en de continuïteit te garanderen. De keymanverzekering is er daar één van.

Een juridisch conflict als mede-eigenaar? Ken en verdedig je rechten

Rechtsbijstandsverzekering biedt juridische expertise én terugbetaling van de kosten

Een juridisch conflict als IT-leverancier? Ken en verdedig je rechten

Rechtsbijstandsverzekering biedt juridische expertise én terugbetaling van de kosten

De vastgoedmarkt is misschien gunstiger dan ze lijkt !

De energiecrisis als kans om te investeren in je onafhankelijkheid

Dat de huidige energiecrisis ook huiseigenaren en investeerders treft waar het zeer doet, is al lang geen nieuws meer. Hoewel je zelf misschien geen invloed hebt op de internationale gas- en energiemarkten, kun je wel iets doen aan je eigen energievoetafdruk

Een nieuw huis bouwen of een bestaande woning kopen ?

Is de tijd voor een nieuwe eigendom aangebroken? Dan roept die volgende fase in je leven vast vragen op. Wil ik een nieuw huis bouwen, of een bestaande woning kopen? Moeten de materialen vooral energiezuinig zijn of karakter hebben? Welke regels moet ik volgen en welke premies kan ik krijgen? Hieronder alvast enkele antwoorden.

Fiscaal voordelig geld uit je vennootschap halen

Nu je volledig op kruissnelheid zit, stel je je misschien af en toe de vraag wat de beste manier is om geld uit je vennootschap te halen. Als zelfstandige werk je namelijk hard en daar wil je ook graag de vruchten van plukken. Er zijn verschillende mogelijkheden om als privépersoon mee te genieten van de winst van je onderneming, de een al fiscaal gunstiger dan de andere. 

Stel ons al uw vragen, wij helpen u graag verder