Wilink nieuws

Ontdek hier het laatste Wilink nieuws!

Hoe bepaal je de ideale inkomstenmix?

We vertrekken nog te vaak vanuit de fiscaliteit, en niet vanuit onze noden. In plaats van uit te zoeken welke fiscale constructie het voordeligst is, en hoe je daarmee gaat rondkomen, kan je je beter afvragen wat je nodig hebt, en hoe je de fiscaliteit daarop afstemt.

Investeer in een tweede verblijf in het buitenland!

Investeren in een tweede woning in het buitenland lijkt voor velen een onbereikbare droom. En toch is die droom dichterbij dan je zou denken.

Rentevoeten: een nieuw tijdperk aangebroken?

Zo'n tien jaar lang hebben interessante rentevoeten het economische landschap sterk beïnvloed, en in het bijzonder de vastgoedsector. In die gouden tijden konden heel wat individuen en gezinnen hun dromen waarmaken, zoals een tweede verblijf kopen, investeren in huurvastgoed of eigenaar worden van hun droomhuis. Maar in 2022 veranderde alles.

Hoe haalt u het maximale uit uw RIZIV toelage?

Wist u dat? Door de bijdragen die ze van het RIZIV ontvangen te investeren, kunnen zorgverleners een aanvullend pensioen opbouwen dat aan het einde van de looptijd zeer voordelig belast wordt én genieten van een gegarandeerd inkomen. Wilink helpt u graag uw aanvullend pensioen te optimaliseren.

Diversificatie van vastgoedbeleggingen

Men zegt van Belgen dat ze een baksteen in hun maag hebben. Vanwaar komt dat eigenlijk? Dit komt waarschijnlijk door het feit dat België het hoogste percentage mensen heeft die een eigen woning bezitten, terwijl de buurlanden een hoger percentage huurders hebben. Maar ook al ligt het percentage huurders in België lager, elk pand heeft altijd een eigenaar. En die eigenaar-investeerder, dat bent u misschien.

Welke impact heeft de Transparantiewet op jouw aanvullend pensioen als zelfstandige?

In februari werd de Transparantiewet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.  Maar wat betekent het precies voor jouw IPT-contract?
mix revenus

Wat is de beste inkomstenmix? | Interview met Andy Coussement

Je onderneming succesvol maken is één ding, maar slim geld uit je onderneming halen als bedrijfsleider is een andere zaak. Hoe bepaal je bijvoorbeeld hoeveel loon je jezelf moet uitkeren, als je enerzijds niet te veel personenbelasting wilt betalen, maar anderzijds wel voldoende aanvullend pensioen wilt opbouwen? Andy Coussement, hoofd van Competence Center Life bij Wilink, deelt er graag zijn visie over.

Persbericht | Benoeming van onze nieuwe CEO : Dorsan van Hecke

Overtuig getalenteerde mensen om voor jou te komen (en blijven) werken

Ons land heeft al enkele jaren te kampen met een zeer krappe arbeidsmarkt. Bedrijven vechten om personeel en sollicitanten hebben vaak de keuze uit verschillende jobaanbiedingen. Als je getalenteerde werknemers wil aantrekken én houden, is een aantrekkelijk verloningspakket een must. Bovenop het basisloon kan je een aantal extralegale voordelen toekennen. Die zorgen voor extra motivatie bij je (toekomstige) werknemers én komen jou als bedrijfsleider fiscaal voordelig uit.

Stel ons al uw vragen, wij helpen u graag verder