De aankoop van een opbrengst- of investeringseigendom

De aankoop van een opbrengst- of investeringseigendom. Welke formule moet u kiezen?

Wilink Group, actief als makelaar in hypothecaire kredieten, verzekeringen en beleggingen, biedt ook een reeks diensten aan op het vlak van vermogensbeheer, vermogensopbouw en schadegevallenbeheer. Onze ruime keuze aan partners stelt ons in staat altijd de juiste oplossing te vinden voor uw situatie en uw individuele behoeften.

Waarom in vastgoed investeren? Een woordje uitleg: met de lage rente, dekt uw investeringsgoed de inflatie zowel via de huurinkomsten als via de meerwaarde op termijn van het goed.

De aankoop van een investeringsgebouw (onroerend goed) is niet zonder risico en vereist weldoordachte raad om zo het rendement en de duurzaamheid van het project te maximaliseren.

Welk type vastgoed kopen? Welke kredietformule kiezen? Hoeveel wordt gefinancierd door een kredietinstelling? Welk deel van de huurgelden moet worden gebruikt voor de betaling van de maandelijkse afbetalingen? Problemen met een huurder, wat zijn de mogelijke oplossingen?

De keuze van het goed is zeer belangrijk.

Zoek vooral tussen energiezuinige gebouwen (nieuw of semi-nieuw), ruimtes die geschikt zijn om te verhuren (studio, 1 of 2 kamers) en let op de ligging (grote stad, dicht bij de universiteiten, makkelijk bereikbaar …)

Er bestaan verschillende kredietformules voor dit soort investeringen.

In veel gevallen krijgen beleggers een krediet op vaste termijn aangeboden waarbij maandelijks enkel rente betaald wordt en de aflossing van de hoofdsom aan het einde van de lening gebeurt. Traditionele kredieten worden meer gebruikt in de context van de aankoop van het eerste huis.

De voordelen van deze formule zijn:

  • Fiscaal: constante aftrekbaarheid van de hypotheekrente ten belope van het kadastrale inkomen;
  • Wanneer de maandelijkse afbetalingen lager zijn dan de ontvangen huur, brengt de investering         onmiddellijk een rendement op.

“De vraag is: hoe wordt het geleende kapitaal op het einde van het krediet terugbetaald?”

Via :

  • Eigen middelen die de eigenaars bezitten of zullen bezitten;
  • Beleggingen en spaargeld;
  • Lopende verzekeringspolissen;
  • Een kapitaal afkomstig van een pensioenfonds of een groepsverzekering;
  • De toekomstige verkoop van een onroerend goed dat niet de privéwoning is.

Voor wie is dit soort hypothecair krediet bestemd?

  • Zelfstandigen
  • Bedrijfsleiders
  • Ervaren beleggers

Dit soort krediet mag niet al te licht opgevat worden want de lener zal de terugbetaling MOETEN voorzien aan het einde van de looptijd van het krediet.

Een klassieke lening zal ook interessant zijn als het geleende bedrag laag is via inbreng van een aanzienlijk eigen vermogen, omdat het bedrag van de te innen huur minimaal 20 tot 25% hoger moet zijn dan de maandelijkse afbetalingen van het krediet. Zo kunnen kosten gedekt worden die inherent zijn aan een woning, evenals waarschijnlijke periodes waarin het goed niet verhuurd raakt.

Om die reden worden de huurinkomsten niet voor de volle 100% meegerekend door de kredietinstellingen, maar slechts voor 80%.

Hoe zit het met het verhuurbeheer, de aankomst en het vertrek van huurders? Hoe deze huurders kiezen, hoe de plaatsbeschrijving beheren, hoe de opstelling, ondertekening en registratie van de huurovereenkomst beheren? Wat te doen in geval van niet-betaling? Wat te doen in geval van beschadiging of verstoring van de buurt door de huurders? Wat zijn mijn rechten en plichten als eigenaar? De syndicus van een gebouw? Vergaderingen en kosten voor de mede-eigenaars ...? Om deze vragen te beantwoorden, nodigen we u uit om contact op te nemen met onze krediet- en vastgoed-experten op het nummer 09 248 12 00 

Besluit:

Dit alles is niet gemakkelijk als je er voor het eerst mee te maken krijgt. Geen nood, het is de taak van onze Wilink-experts om u te begeleiden, uit te leggen, te adviseren en te volgen op belangrijke momenten in uw leven! Om onaangename verrassingen te voorkomen, contacteert u een van onze adviseurs voordat u stappen zet om een onroerend goed te verwerven, zodat u uw woning tegen de beste voorwaarden kunt kopen.