Naar mate uw onderneming groeit of u start een zelfstandige activiteit die onmiddellijk de aanwerving van personeel vergt, is het aangeraden om beroep te doen op een sociaal secretariaat. Want net zoals voor de keuze voor een accountant, verzekeringsmakelaar of notaris, gaat u best niet over één nacht ijs.

Wanneer u op het punt staat om een extra werkkracht aan te nemen, kan een sociaal secretariaat u helpen bij de administratieve taken die komen kijken bij het tewerkstellen van personeel. Daarnaast kunnen ze aanbevelingen van uw boekhouder opvolgen en bieden ze ondersteuning bij het bewerkstelligen van de diverse wettelijke verplichtingen die u als (toekomstig) werkgever heeft.

Wat doet een sociaal secretariaat voor u? Een sociaal secretariaat kan uw job dus een pak lichter maken! Want denk maar eens aan alle verantwoordelijkheden die er bijkomen kijken wanneer u personeel in dienst heeft:

  • Salarissen beheren, eindejaarspremies, bonusplannen, in en uitstapvergoedingen, extralegale voordelen, …;
  • Het opstellen en regelmatig wijzigen van uw arbeidsreglement,…;
  • Beheer van het personeel, opleidingen,….;
  • Toezicht over educatief verlof, zwangerschaps- en ouderschapsverlof, ziekteverzuim, ziekte en arbeidsongevallen, ...;
  • Beheer over het wagenpark, de uitwerking van een preventie- en welzijnsbeleid.

Over het algemeen bieden de verschillende sociale secretariaten dezelfde service. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan u zich beter verdiepen in de specialisatie van elk sociaal secretariaat.

Want een efficiënt sociaal secretariaat maakt een wereld van verschil! Voldoet uw huidig sociaal secretariaat aan uw verwachtingen? Of staat u voor de keuze van sociaal secretariaat? Ga dan zeker na welke ondersteuning, diensten en hulpmiddelen uw onderneming nodig heeft.

 

Indien u vragen heeft, kan u altijd contact opnemen met de specialisten van Wilink.