Bent u een zelfstandig ondernemer die graag een bedrijf uit de grond wilt stampen? Vooraleer u aan het avontuur begint, stelt u zichzelf best enkele vragen. In de eerste plaats moet u weten of u het beroep op hoofd- of op aanvullende basis wilt uitoefenen? Hebt u uw ondernemingsidee grondig geanalyseerd en is uw project haalbaar? Wat zijn de zwakke en sterke punten van uw project? Beschikt u over de nodige beroepskwalificaties? Is het noodzakelijk om toegang te hebben tot het beroep? Etc.

Hoe gaat u om met het beheer van uw bedrijf? Welke zaken moet u als zelfstandige allemaal in orde brengen?

Als zelfstandig ondernemer moet u rekening houden met verschillende aspecten voor een goede uitvoering van uw activiteit. Zo is het mogelijk dat u een examen moet afleggen vooraleer u de ambacht mag uitvoeren. Controleer vooraf de voorwaarden waaraan u moet voldoen, zodat u kan worden vrijgesteld van een onderzoek? Voor bepaalde beroepsactiviteiten hebt u specifieke vergunningen nodig bv. van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen). Bepaal welke klanten tot uw doelmarkt behoren en welke strategie uw onderneming zal volgen. Richt uw bedrijf zich op een nichemarkt of eerder low cost…?

Waarom moet u een financieel plan opstellen?

Een voorbereid man of vrouw is er meestal twee waard, daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk voordat u aan de slag gaat. Uw financieel plan bepaalt immers uw doelstellingen op korte en lange termijn en daarin gaat u bepalen welke strategie u volgt om deze doelstellingen te behalen. Weet u niet hoe u een financieel moet opstellen? Begin er dan niet zelf aan want iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Onze consultants staan voor klaar om u te ondersteunen, om te helpen bij het opstarten van uw project en om uw bedrijf en uw financiën te ontwikkelen en te optimaliseren.

 

Klik hier voor meer informatie

Stel ons al uw vragen, wij helpen u graag verder