Binnen de verzekeringssector en in het bijzonder de makelaardij in België is een nieuwe strategische consolidatie gevormd. Met deze overname worden de spelers leider in verzekeringsmakelaardij in België.

Complementariteit, strategische consolidatie, visie

Wilink en Alliance-Bokiau zijn actief in de “leven” (ziektekostenverzekering, pensioenverzekering, voorzorgsverzekeringen) en “schade” verzekeringen (BOAR), leningen (hypotheekbemiddeling en kredietnemersverzekeringen) alsook in vermogensbeheer (beleggingen, levensverzekeringen en pensioensparen). De complementariteit en troeven van de groep komen tot uiting door het 360°-dienstenaanbod, kennis van het Belgische grondgebied en klantenprofielen (particulieren, zelfstandigen en kmo's).

Beide actoren werken samen met de grootste verzekeringsmaatschappijen. Ze worden leider in de makelaardij van financiële- en verzekeringsproducten in België bij bovengenoemde klanten.

Deze strategische consolidatie binnen van de Belgische makelaarsmarkt heeft tot doel beter te voldoen aan de behoeften van klanten en wijzigingen in de regelgeving. Het versterkt enerzijds het vermogen van de groep om structurele IT-ontwikkelingen te financieren en anderzijds de bundeling van expertise van medewerkers binnen de makelaardij.

De Wilink groep versterkt op deze manier haar gedifferentieerde strategie van “One stop financial house”. Dankzij deze strategie kan Wilink KMO's, zelfstandigen en particulieren een zowel onafhankelijke als uitgebreide dienst aanbieden, gaande van bankagentschappen tot het aanbieden van leningen of verzekeringsproducten, inclusief investeringen in onroerend goed.

Verklaringen

Dominique Dejean, CEO van Wilink, omschrijft deze overname als strategisch: “Dit initiatief past volledig in onze strategische visie om een One stop financial house” te zijn, met een compleet 360° klantenaanbod via Wilink en Elitis Insurance. De activiteiten van Alliance-Bokiau en Wilink vullen elkaar in dit perspectief perfect aan: de vaardigheden van het personeel van Alliance-Bokiau en de klanten van “Diverse risicoverzekeringen” versterken Wilinks leiderschap in het zuiden van het land. Dominique Dejean vult aan: "We heten de 20.000 klanten en 40 medewerkers van Alliance-Bokiau van harte welkom, en bedanken hen nu al voor hun vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking veel kansen zal bieden en een einde zal maken aan een moeilijke periode”.

Roger Dumont, CEO van Alliance-Bokiau, ziet de kansen van deze strategische fusie: “Inderdaad, de moeilijke periode is voorbij. Het PRJ-verzoek dat een jaar geleden werd ingediend, heeft geleid tot succes, met name dankzij het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten en medewerkers, die ik oprecht wil bedanken. De dialoog, hernieuwd binnen de aandeelhouders, heeft ons in staat gesteld om de continuïteit van de activiteiten gedurende vele jaren te garanderen". Roger Dumont voegt toe: "Wilink is een geweldige kans om de dienstverlening aan onze klanten, het advies en de expertise van de medewerkers te verbeteren".

Olivier Lange, CEO van LFPI en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Copawin verklaart: “Toen we Wilink overnamen, hadden we al het idee om meer zelfstandige kantoren bij ons verhaal te betrekken en hen te overtuigen om mee te doen aan ons avontuur. Na de overname van Real Life vorig jaar, betekent deze overname van Alliance-Bokiau, een verdere stap voorwaarts in onze investeringsstrategie in de verzekeringsmakelaardij in België".

 

Over LFPI, Wilink en Alliance Bokiau

De LFPI-groep is een van de toonaangevende onafhankelijke en multi-strategische alternatieve vermogensbeheerders in Europa, Noord-Amerika en Afrika, met bijna vijf miljard euro aan activa belegd in private equity, private schulden, onroerend goed en vermogensbeheer,  via zeven kantoren en ongeveer 100 beleggingsprofessionals. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn private equity-activiteiten en is geassocieerd met de Franse investeringsbank Lazard. LFPI heeft een lange ervaring in het investeren in KMO's en in het ondersteunen van hun managers. LFPI bezit 51% van de aandelen van Wilink. www.lfpi.fr

Wilink is de eerste Belgische particuliere verzekeringsmakelaar geboren uit de fusie, in 2014, van FINB, BFO en Elitis. In 2020 treedt LFPI toe tot de aandeelhoudersstructuur van het bedrijf. In hetzelfde jaar nam WILINK de makelaar Real Life over, gevestigd in Brussel en gespecialiseerd in levensverzekeringen en premiespaarproducten voor zelfstandigen en ondernemers. De groep ondersteunt bijna 90.000 individuele klanten en 20.000 kmo's via een netwerk van 23 kantoren, 15 agentschappen en ongeveer 130 exclusieve subagenten in heel België. www.wilink.be

Alliance-Bokiau heeft meer dan 40 medewerkers gespecialiseerd in verzekeringsmakelaardij en is het resultaat van de fusie van historische Waalse en Brusselse makelaars. Regionale dekking is er met kantoren in Brussel en langs de Waalse ruggengraat. De vermaardheid van Alliance-Bokiau werd gesmeed door hun kennis van het Waalse economische weefsel. Alliance-Bokiau ondersteunt dagelijks meer dan 20.000 klanten. www.alliance-bokiau.com